16 Beste Buikspier Oefeningen Voor Alle Niveaus Sporters

Een reeks oefeningen voor beginners, gevorderden en experts om je buikspieren te versterken.

Buikspieren oefeningen

De beste buikspieroefeningen

Er is een reden waarom veel mensen vinden dat het een goed idee is om buikspieroefeningen en ab workouts te doen. Want hoewel een wasbord vaak wordt begeerd door menig sporters, reiken de voordelen van een stevige core veel verder dan alleen de looks.

Je buikspieren zijn een van de belangrijkste spieren in je lichaam en een sterkere core helpt je bij vele krachtoefeningen, zoals bankdrukken, overhead presses, deadliften en squats. Buikspier oefeningen verbeteren ook je vaardigheid in elke sport, helpt je bij het hebben van een goede houding en voorkomt zelfs rugpijn.

We kunnen dus gerust stellen dat buikspieroefeningen evenveel tijd en aandacht verdienen als elke andere spiergroep in je lichaam. Toch zien we dat veel sporters het buikspierkwartiertje graag overslaan voor die extra bicep set. Buikspier oefeningen kunnen zwaar zijn en niet iedereen zit hierop te wachten. Toch zijn deze nodig voor een sterke core en een sixpack die wordt begeerd op elk strand. Daarom hebben we de beste buikspieroefeningen voor je verzameld om je core maximaal te trainen, succes!

Oefeningen voor de bovenste buikspieren

Om specifiek je bovenste buikspieren aan te pakken, moet je je richten op oefeningen waarbij je je borst naar je bekken toe trekt. Natuurlijk pakken ze alle buikspieren mee, maar de bovenste buikspieren worden hier toch net wat extra belast. Deze buikspier oefeningen kan je proberen:

V-Ups

Weighted Kneeling Cable Crunch

Toe Tap

Schuine buikspieren trainen

De zij-buikzpieren ookwel de obliques genoemd bieden meerdere voordelen dan alleen het flexen op het strand. De obliques werken namelijk ook samen om je te helpen van links naar rechts te buigen, je torso van links naar rechts te draaien en ze helpen bij het buigen van de ruggengraat. De obliques is dan ook een belangrijke spiergroep voor stabiliteit.

De volgende oefeningen trainen je obliques op alle manieren waarop ze functioneren, met ongelijke belasting, instabiliteit of rotatie. Het resultaat: Je daagt je obliques/schuine buikspieren uit vanuit elke hoek.

Side Plank Oblique Crunch

Windshield Wipers

Dummbell Diagonal WoodChop

Buikspieroefeningen Voor Beginners

Misschien ben je (nog) niet goed genoeg in vorm om ons 50 crunches te geven. Als je dit leest weten we ook dat je niet op uit bent om je buikspieren te negeren.

Keiharde buikspieren moeten altijd ergens beginnen en je kan ze beter maar rustig aan beginnen dan direct te starten met een onmogelijk buikspier workout. Deze buikspier oefeningen voor beginners zijn bedoeld om je buikspieren te activeren en goed te belasten. Perfect voor beginners, maar ook voor degenen die hun buikspieren op peil willen houden.

Sit-Ups

Bicycle Crunch

Ball Sit-Up

Plank

Russian Twist

Buikspieroefeningen Sportschool

Als je de lichaamsgewicht oefeningen wel gehad hebt is het tijd voor wat nieuws. En waar beter zijn deze oefeningen te vinden dan in de sportschool. Het torso rotatie apparaat of de Ab-Crunch Machine laten we wel lekker staan in de gym. Deze bieden weinig ‘range of motion’ en zetten jou in een beperkte positie om je buikspieren aan te spreken. Succes met de volgende buikspieroefeningen voor in de sportschool!

Cable Oblique Twist

Band Bicycle Crunch

Bench Dip Hold

Decline Sit-Ups Dumbbells

Leg Raises

Blijven hydrateren tijdens je buikspier oefeningen? Onze Waterfles zorgt ervoor dat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je geen water meer hebt tijdens je workout!

Waterfles 2 Liter